Header-Opendag-IB-4722-x-3333px-700x440

Yes, wat tof dat je geïnteresseerd bent in de online Opendag om alles over het prachtige vak van Intern Begeleider te ontdekken!

Het vak van IB'er is afwisselend en veelzijdig. Dit maakt het zo'n gaaf vak. Nét een stapje verder over verschillende aspecten van het onderwijs mogen meedenken. Iedereen is benieuwd naar jouw mening en je draagt écht bij aan het verbeteren van het onderwijs. Dit is waarschijnlijk de uitdaging waar jij naar op zoek bent. Of wat je juist zo spannend vindt.

Ik weet nog als de dag van gisteren hoe ik mij destijds als startend IB'er voelde. Daarom heb ik al mijn expertise verwerkt in De Nieuwe IB Opleiding. Je hoeft het wiel dus niet opnieuw uit te vinden. Ik neem je stap voor stap mee en geef je veel praktische tips die je direct kunt inzetten in de praktijk. Hoe fijn is dat?!

Zelf werk ik al meer dan 25 jaar met veel plezier in het basisonderwijs, waarvan 18 jaar in de rol van (interim) IB'er. Als interim IB'er heb ik het voorrecht gehad om op verschillende scholen voor langere perioden te mogen werken. Super interessant! Zo heb ik expertise opgedaan in het werken op scholen met verschillende onderwijsconcepten, zoals: Ontwikkelingsgericht onderwijs, Jenaplan onderwijs, Montessori en de Vrije school.

Benieuwd of het vak IB’er iets voor jou is? Kom dan zeker naar de online Opendag. Het duurt slechts een uurtje!

Dit is wat je tijdens de online Opendag ontdekt:
 Alles over het prachtige vak van IB'er
 De taken en verantwoordelijkheden van een IB'er
 De verschillende rollen die je als IB'er hebt
Hoe je de goed tussen de verschillende rollen switcht, zonder overspoeld te raken
Hoe je sterk in je schoenen staat als IB'er (met veel praktische tips van iemand die +20 jaar IB'er is geweest)
Ik (Lucienne Gravestein) deel do's, don'ts en tips als ervaren IB'er
Vertel ik je alles over De Nieuwe IB Opleiding, waardoor jij als IB’er gelijk een vliegende start maakt
Ook vertel ik je het verschil tussen deze mega praktische IB-opleiding en een Master opleiding
Of De Nieuwe IB Opleiding een opleiding met baangarantie is... Yes it is!
Wat de gemiddelde studielast van de opleiding is
En we maken nader kennis en beantwoord graag eventuele vragen die je hebt.


Een rijke opleiding die door een uitgebreid, professioneel aanbod in korte duur en eigen tempo te volgen is.
De intervisiemomenten zijn inhoudelijk sterk en worden goed begeleid door Lucienne, de intervisiebegeleiders en de trainingsacteurs.

Tijdens de gratis online Opendag ontdek je alles over het prachtige vak IB’er! Aangezien je als IB’er meerdere rollen vervult kan dit zeker als je net start als IB’er best overweldigend zijn. Wees niet bang, je bent niet de enige!

Ook vertel ik tijdens dit uur meer over de inhoud van De Nieuwe IB Opleiding. De opleiding is met veel zorg en aandacht samengesteld. Zo zit er een logische opbouw in de verschillende modules, masterclasses, intervisiezooms en live intervisiedagen.

Mijn naam is Lucienne Gravestein. Tegenwoordig ben ik naast coach en opleider van IB’ers ook onderwijsadviseur. Als onderwijsadviseur begeleid ik scholen en besturen bij vraagstukken rondom de interne begeleiding en het verhogen van de onderwijskwaliteit.

In 2016 richtte ik De Nieuwe IB Opleiding op, een online & offline IB opleiding voor startende IB’ers. Inmiddels heb ik honderden IB’ers op mogen leiden. IB’ers uit het hele land en zelfs uit Curacao, Aruba en Suriname!

Als interim IB’er weet ik hoe belangrijk het is om vast te werken op een school en onderdeel te zijn van het schoolteam. Alle onderwijsinhoudelijke veranderingen die je inzet kun je dan ook goed borgen, zodat er sprake is van een duurzame schoolontwikkeling. Doordat je onderdeel bent van het team weet je precies wat je aan elkaar hebt en kun je snel schakelen als dit nodig is. Het is dan ook mijn missie om zoveel mogelijk proactieve, daadkrachtige en enthousiaste IB’ers op te leiden, zodat elke school een eigen vaste IB’er heeft.


Je krijgt goede begeleiding en feedback
De Nieuwe IB Opleiding raad ik leerkrachten aan die gaan starten als IB’er. Het is een mooie rol om te vervullen op school. Om je hierin te sterken is deze opleiding geschikt. Het sluit naadloos aan bij de praktijk.

De Opendag vindt online plaats via Zoom, zodat we elkaar echt zien en je al jouw vragen kunt stellen.

Dus schrijf je hieronder gratis in, dan spreken we elkaar snel!

Tot ziens,

Lucienne

Schrijf je hier in!

Scroll naar boven