DE KC MASTERMIND VOOR IB’ERS & KC’ERS!

Als opleider en coach hoor ik regelmatig dat IB’ers/KC’ers zich eenzaam voelen.

Als IB’er/KC’er val je tussen wal en het schip. Je hoort niet bij de directie en ook ben je niet meer ‘one of de guys’ van de leerkrachten. Ook kan het ingewikkeld zijn als de samenwerking van de tandem directie/IB niet soepel verloopt. Of wanneer dit wel op orde is kan het lastig zijn om naast wat er allemaal al moet gebeuren op school je ook jouw eigen taken en rollen anders mag gaan invullen. De IB’er als KC’er! En je tegelijkertijd als KC’er de school mag begeleiden bij een organisatieverandering. Je wordt namelijk niet alleen KC’er, ook mag je de school helpen een lerende school te worden.

~ Start 11 september 2024 ~
Speciale Pilot

Herken jij je in één van de volgende punten:

Je bent IB’er of KC’er en hebt de KC Masterclass bij mij gevolgd en bent op zoek naar meer verdieping en inspiratie;
Je bent een ervaren IB’er en je wil geen volledige KC-opleiding volgen, maar je bent wel op zoek naar een praktische en kortdurende scholing;
Of ben je IB’er of KC’er en zou je het interessant vinden om samen met andere enthousiaste IB’ers/KC’ers deel uit te maken van een lerende groep, zodat je samen de nieuwe rol van KC’er neerzet op je eigen school en de school ontwikkelt naar een lerende organisatie?

Dan is de KC Mastermind Pilot vast wat jij zoekt!

Foto0049-scaled

Hoe klinkt het als je niet meer alles alleen hoeft uit te vinden en tegen weerstand aan te lopen, maar dat je deel uitmaakt van een Mastermind? De KC Mastermind bestaat uit een groep gelijkgestemden IB’ers/KC’ers waarmee je gedurende een half jaar onder mijn begeleiding samen optrekt.

Begrijp mij niet verkeerd, dit is natuurlijk superinteressant en een mooie uitdaging. Alleen vraagt het best wat van jou als IB’er/KC’er om in de beperkte tijd die je tot je beschikking hebt aan deze veranderingen vorm en inhoud te geven. De school blijft gewoon open en al het dagelijkse werk rondom leerlingen, leerkrachten en het onderwijsaanbod loopt ook door.

Dus heb ik speciaal voor jou als IB’er/KC’er de KC Mastermind ontwikkeld!

Professionele leercultuur

Tijdens de KC Mastermind bouw je aan de verschillende bouwstenen om tot een professionele leercultuur te komen bij jou op school. De bouwstenen worden in de verschillende modules uitgewerkt. De KC Mastermind zal uit 6 modules bestaan, waarin de volgende thema’s centraal staan:

Visie op leren
De IB'er als KC'er
De tandem Directie & IB/KC
Professionele leercultuur
Informeel leiderschap
Werken met leerteams
Zicht op ontwikkeling

Pilot traject

Het is een Pilot traject waar je vooral aan de slag gaat op je eigen school. Je hoeft dus geen opdrachten en/of eindverslag in te leveren. We willen het je zo gemakkelijk mogelijk maken en vooral dat je alles wat je aangereikt krijgt gelijk kunt gaan toepassen. Let’s keep it simple! Het resultaat wordt dan snel zichtbaar bij jou op school.

De kansen!

De KC Mastermind biedt jou de kans om, buiten je eigen IB-netwerk om, geïnspireerd en gemotiveerd te worden, en om je gesteund, gezien en gewaardeerd te voelen. Een Mastermind is in die zin niet alleen een warm bad, maar ook een professionele groep waarin al veel kennis en expertise aanwezig is. Naast de online modules die voor verdieping zorgen, ga je ook van dit bestaande potentieel gebruik maken. Oftewel de kracht van een Mastermind groep!

20190603_LucienneGravestein-041-e1565329782939

Wie ben ik?

Mijn naam is Lucienne Gravestein. Als coach en schooladviseur van MT’s ben ik betrokken geweest bij verschillende kwaliteitstrajecten in het basisonderwijs. Ik weet wat er nodig is om de kwaliteit van het onderwijs te verhogen en kan je de juiste, kritische vragen stellen. Als oprichter van de eerste online IB-opleiding in Nederland heb ik inmiddels meer dan 400 IB’ers opgeleid. Zelf werk ik sinds ’95 in het onderwijs, van PO tot SO, nationaal en internationaal. Vanuit die (deze) ervaring zie ik dat er binnen scholen al veel kennis en ervaring aanwezig is. Een onbenut potentieel waar we ons in het Nederlands onderwijssysteem veel meer bewust van mogen zijn. Al mijn coaching en begeleiding is er dan op gericht om die kracht aan te boren. Zodat het onderwijs van binnenuit wordt verbeterd.

Waar bestaat de KC Mastermind Pilot uit?

1x Live KC Mastermind lunch sessie >11/09
Per 3 weken komt er een module vrij
4x online intervisie + Q & A van 1,5 uur
1x Live KC Mastermind lunch sessie > 05/03
Besloten groep waarin jullie onderling met elkaar kunnen connecten
Investering: eenmalig 997,- euro incl. BTW. Deze prijs zal na de Pilot gegarandeerd verhoogd worden

Voor wie is de KC Mastermind?

Voor IB’ers/KC’ers die minimaal al 1,5 jaar IB’er zijn.
Voor enthousiaste, proactieve en daadkrachtige IB’ers/KC’ers.
Voor de early adopters die out of the box durven te denken, aangezien het deelnemen aan een Mastermindgroep in het onderwijs best vernieuwend is.

Afsluiting van de KC Mastermind

  • Woensdag 5 maart > Live in hartje Utrecht van 9.30 tot 14.00 uur (o.v.b. definitieve bevestiging locatie, volgende week bekend).
  • Na deze Mastermind zal ook jouw deelname aan de besloten groep en de modules ten einde komen.

Anne Bronkhorst – Master SEN / Intern Begeleider

Halverwege het schooljaar ben ik met mijn Master SEN op zak gestart als IB'er. Eenmaal in deze rol had ik behoefte om steviger in mijn schoenen te staan en een passende en aanvullende opleiding te volgen. In mijn zoektocht kwam ik De Nieuwe IB Opleiding tegen. Tijdens de online Opendag was ik direct overtuigd. Dit was de opleiding waar ik naar op zoek was!

De Intervisiedagen zijn echt een aanrader! Deze zijn live waarbij je de medestudenten ontmoet, samen kan sparren, ervaringen uitwisselen en gespreksvoering oefent met echte acteurs.

Het fijne van deze opleiding is dat deze ook echt gericht is op de praktijk. Als startende IB'er krijg je ontzettend veel handvatten. Je ontvangt theoretische informatie die je direct vertaalt naar de prakijtk door o.a. het uitvoeren van de opdrachten. Het fijne is dat deze opdrachten passend zijn bij de praktijk. En mocht het net niet helemaal passend zijn, dan zijn ze makkelijk passend te maken.[expand title="Lees verder..."]

Lucienne is iemand met ontzettend veel ervaring, kennis en enthousiasme. Ze inspireert en enthousiasmeert je! Wil je als startend IB'er met een stevige basis en vol zelfvertrouwen aan de slag gaan, start dan met De Nieuwe IB Opleiding o.l.v. Lucienne!

Lucienne, onwijs bedankt voor alles![/expand][/vc_column_text][vc_column_text]

Mirjam Verhoef- Intern Begeleider

Toen ik aan het zoeken was naar een IB-opleiding, kwam ik De Nieuwe IB Opleiding tegen. Dit was precies wat ik zocht: praktisch, tijden zelf in te delen, toch begeleiding, maar net even anders. Toen ik begonnen was, merkte ik dat ik echt geen spijt kreeg.  Ik vond de modules heel praktijk, kon er mijn eigen draai aan geven en de theorie was heel fijn te volgen. Ook de masterclasses waren zeer inspirerend en Lucienne stond echt open voor de vragen en nam er uitgebreid de tijd voor.

De intervisiedagen waren ook leerzaam. Kortom, ik ben zeer tevreden, heb veel kennis opgedaan en voel mezelf veel zekerder als intern begeleider.

Dank jullie wel, Lucienne en haar team![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column][vc_column_text]

Femke Bakker - Intern Begeleider

Toen ik gevraagd werd onderbouw IB'er te worden en een studie te volgen had ik mijn twijfels. Red ik een opleiding wel naast mijn huidige werkweek en mijn gezin? De Nieuwe IB Opleiding was voor mij een uitkomst!

Omdat ik zelf mijn tijd kon indelen en er ook genoeg contact momenten werden aangeboden. Lucienne heeft waargemaakt, wat zij beloofd had! De Nieuwe IB Opleiding sluit aan bij de praktijk en geeft je als startend IB'er de inzichten en handvatten die je nodig hebt. Daarnaast zijn de contacten met de andere IB'ers zeer waardevol. Samen maak je het proces van de opleiding door en samen sparren is heel fijn! Ik ben heel erg blij dat ik voor De Nieuwe IB Opleiding heb gekozen![/vc_column_text][vc_column_text]

Melissa Rooken - Intern Begeleider

Ik ben heel blij dat ik heb gekozen voor De Nieuwe IB Opleiding. Het heeft mij in 8 modules alle kneepjes van het IB-vak voorgehouden en eraan laten proeven. Daarom zou ik de opleiding ook aanraden aan alle startende IB’ers.Ik vond de opdrachten goed uitvoerbaar en de theorie overzichtelijk. Elke 2 weken komt er een module vrij.  Als je goed je werk en de opleiding inplant en bijhoudt lukt het prima.

Daarnaast worden er veel boeken aangeraden. DNIO is volledig online geweest door Corona. De communicatiemiddelen, zoals de besloten groep en ZOOM waren goed en duidelijk waardoor het online volgen heel goed te doen is. De ZOOM-sessies en Intervisiedagen maken de opleiding heel persoonlijk. De betrokkenheid van Lucienne is ongekend, heel fijn! DNIO heeft mij veel kennis een vaardigheden gebracht. Mede door de inzichten van DNIO heb ik besloten IB’er te willen zijn bij ons op school.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section][vc_section full_width="stretch_row_content" css=".vc_custom_1607353384970{margin-top: 0px !important;border-top-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-bottom: 2% !important;background-color: #454495 !important;}" el_class="text-white"][vc_row][vc_column css=".vc_custom_1513356742389{padding-top: 1em !important;padding-bottom: 1em !important;}"][handschrift class_options="text-center,titel" tekst="Globale inhoud bouwstenen om te komen tot een Professionele Leergemeenschap"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][programma_stappen titel="KC Mastermind"][programma_stap titel="Visie op leren " stap="1"]Wat zijn de laatste inzichten t.a.v. leren
Wat is de visie op leren op de eigen school
Hoe kom je tot een gezamenlijke visie op school
Welke evidence based inzichten dragen bij het verhogen van de leeropbrengsten[/programma_stap][programma_stap titel="Van IB’er naar KC’er" stap="2"]Wat zijn de 3 rollen van de KC’er
Hoe geef je de 3 rollen vorm op je eigen school
Wat is daarvoor nodig, wat komt daar bij kijken[/programma_stap][programma_stap titel="Tandem IB/KC & directie" stap="3"]Hoe ziet de huidige tandem er op de eigen school uit
Hoe kan de tandem nog efficiënter werken
Hoe neem ik het team mee op de tandem[/programma_stap][programma_stap titel="Professionele (leer)cultuur" stap="4"]Wat is een professionele leercultuur
Wat zijn kenmerken van een professionele leercultuur
Hoe invenieer je op patronen in de communicatie
Wat vraagt dit van een team[/programma_stap][programma_stap titel="Informeel leiderschap" stap="5"]Wat is informeel leiderschap?
Hoe geef je als informeel leider leiding aan een professionele (leer)cultuur
Hoe krijg je het team mee in de transitie naar een lerende schoolcultuur
Hoe werk je toe naar gedeeld leiderschap[/programma_stap][programma_stap titel="Werken met leerteams (PLG’s)" stap="6"]Wat is het nut van werken in leerteams
Hoe geef je effectieve leerteams vorm
Hoe begeleid en coördineer je de verschillende leerteams[/programma_stap][programma_stap titel="Zicht op ontwikkeling" stap="7"]Hoe houd je zicht op ontwikkeling
Naar welke data kijken we
Hoe verhoudt dit zich tot het waarderingskader van de inspectie[/programma_stap][/programma_stappen][/vc_column][/vc_row][/vc_section][vc_section full_width="stretch_row_content" disable_element="yes" css=".vc_custom_1713172209577{padding-top: 3% !important;padding-bottom: 3% !important;background-color: #fef6e5 !important;}"][vc_row disable_element="yes"][vc_column css=".vc_custom_1515008984226{padding-top: 1em !important;padding-bottom: 1em !important;}" offset="vc_col-lg-offset-1 vc_col-lg-10"][vc_column_text]

DE OPLEIDING KENT TWEE VARIANTEN: BASIS & EXTRA

In beide varianten volg je de modules, de online meetings en zijn er twee intervisiedagen met alle studenten. Variant Extra biedt naast de intervisiedagen ook vier online individuele coachingsessies. Tijdens de individuele coaching gaan we aan de slag met de door jou opgestelde leervragen. We kunnen dan nog dieper inzoomen op jouw eigen praktijksituatie, zodat je met een rugzak vol tools en zelfvertrouwen aan de slag gaat.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section][vc_section disable_element="yes" css=".vc_custom_1713172200203{padding-top: 2% !important;padding-bottom: 1% !important;}"][vc_row disable_element="yes" css=".vc_custom_1615980892413{padding-top: 2em !important;padding-bottom: 2em !important;}"][vc_column width="1/2"][aanmeldblok button_label="Ja, ik doe mee!" pijltje_boven="true" naam="BASIS" bedrag="€ 2.750,- ex BTW" link="url:https%3A%2F%2Fluciennegravestein.activehosted.com%2Ff%2F13||target:%20_blank|"]

8 MODULES

OPDRACHTEN

2x INTERVISIEDAG  16/09 of 17/09 & 04/11 of 05/11

4x INHOUDELIJKE ZOOM MET DE HELE GROEP (90 min.)

4x INTERVISIE ZOOM IN KLEINE GROEP (60 min.)

BESLOTEN NETWERKGROEP

CERTIFICAAT VAN DEELNAME

[/aanmeldblok][/vc_column][vc_column width="1/2"][aanmeldblok button_label="Ja, ik doe mee met EXTRA" pijltje_boven="true" naam="EXTRA" bedrag="€ 2.995,00- ex BTW" link="url:https%3A%2F%2Fluciennegravestein.activehosted.com%2Ff%2F13||target:%20_blank|"]

8 MODULES

OPDRACHTEN

2x INTERVISIEDAG 11/05 of 12/05 & 07/09 of 08/09

4x INHOUDELIJKE ZOOM MET DE HELE GROEP (90 min.)

4x ONLINE  1-OP-1  COACHING (60 min.)

BESLOTEN NETWERKGROEP

CERTIFICAAT VAN DEELNAME

[/aanmeldblok][/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes" css=".vc_custom_1688029201435{padding-top: 2em !important;padding-bottom: 2em !important;}" el_id="Originele blok"][vc_column][aanmeldblok button_label="Ja, ik doe mee!" pijltje_boven="true" naam="BASIS" bedrag="€ 3.295,- " link="url:https%3A%2F%2Fluciennegravestein.activehosted.com%2Ff%2F13||target:%20_blank|"]

8 ONLINE MODULES

PRAKTIJKOPDRACHTEN

1X KICK-OFF

4x ONLINE MASTERCLASS  (90 min.)

3x ONLINE INTERVISIE IN KLEINE GROEP (60 min.)

3x INTERVISIEDAG (15-04, 09-09, 11-11-2024  OF 12-04, 13-09, 08-11-2024)

`BESLOTEN NETWERKGROEP

CERTIFICAAT VAN DEELNAME

[/aanmeldblok][/vc_column][/vc_row][/vc_section][vc_section full_width="stretch_row_content" el_class="text-white"][vc_row][vc_column css=".vc_custom_1513357481151{padding-top: 1em !important;padding-bottom: 1em !important;}"][vc_empty_space height="1em"][/vc_column][/vc_row][/vc_section][vc_section full_width="stretch_row_content" disable_element="yes" el_class="text-white" css=".vc_custom_1713172158020{padding-top: 2% !important;padding-bottom: 2% !important;background-color: #454495 !important;}"][vc_row][vc_column css=".vc_custom_1513357481151{padding-top: 1em !important;padding-bottom: 1em !important;}"][handschrift class_options="text-center,titel" tekst="Veel gestelde vragen"][/vc_column][/vc_row][/vc_section][vc_row][vc_column][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/2"][vc_empty_space][vc_wp_custommenu nav_menu="2"][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_empty_space height="10px"][vc_single_image image="1224" alignment="center"][/vc_column][/vc_row]

Scroll naar boven